Trimsalon

Trimsalon "Bresbear's"

Deze naam stamt af van ongeveer 25 jaar geleden toen we zijn begonnen met Newfoundlanders fokken onder de kennelnaam "Bresbear's" We woonden toen nog in Breskens (Bres) en Newfoundlanders zijn nu eenmaal lekkere knuffelberen (Bear's)

Toen ik in 2002  met mijn trimsalon startte was de naam dus niet moeilijk!

Mijn motivatie tot het worden van hondentrimster lag eigenlijk wel voor de hand, daar ik (en mijn man) al jaren bezig waren met het fokken, trainen en showen van honden. Had vroeger altijd al een droom: " Als de kinderen de deur uit zijn gaan we "op de buiten" wonen en iets met honden doen!"

Daar het leven soms wel es niet loopt zoals je verwacht en je niet altijd weet of "later" nog wel komt hebben we door omstandigheden dit "op de buiten" wonen iets vervroegd en tja die kinderen... verhuisden gewoon mee! Hoewel het natuurlijk niet stoer is om tegen je vrienden te zeggen dat je op Boerenhol! gaat wonen, werd dit later ruimschoots goedgemaakt door de soms luidruchtige feestjes en bandjes in de garage, wat je natuurlijk in de bebouwde kom niet kon maken, maar hier had (bijna) niemand daar last van (Behalve dan een verdwaalde duitse toerist, die af en toe es hier in de buurt vertoefde en dan niet zo blij was met de zondagmiddagrepetitie van zoons band!)

Moeders was inmiddels terug naar school en wel naar de avondschool Hondentrimmen van toen nog IMOV in Gent. 2 en half jaar studeren en praktijk op borstel,knip en pluktechnieken. Ras en erfelijkheidsleer. En niet onbelangrijk het gedrag van honden. Nog steeds blij dat ik deze opleiding heb gedaan. Tegenwoordig wordt deze gegeven door Syntra. Voor aspiranttrimmers zeer aan te bevelen.

Eerst thuis begonnen in garage op klantjes die ik ook wel es als model mocht meenemen naar Gent, maar nadat ik mijn diploma gehaald had moest er natuurlijk een "echte" trimsalon komen. Hiertoe een unit via een bedrijf geregeld en deze achter ons huisje geplaatst. Gas en water aangelegd Een mooi bad en trimtafel en Trimsalon "Bresbear's was een feit. Door de jaren heen een vaste trouwe klantenkring opgebouwd en werk nog steeds met veel plezier in mijn salonnetje ook wel "men hok" genoemd!

Hieronder wat foto's van de trimtafel, het bad (met klantje) de wachtruimte, galerij van eigen honden en show. En natuurlijk mijn diploma!