in Memoriam

 

 

 "in memoriam "

Tinus (2000) heette eigenlijk Tina, maar dat werd al gauw Tinus!

Tinus was een mix van Shizu/York/Maltezer. We hebben haar 15 jaar lang bij ons mogen hebben.

Ze heeft in haar leven 4 x 3 puppies ter wereld gebracht en was daarbij een fantastisch moedertje.

 

 "in memoriam "

Thunder (2005)

Een reu ( 2005). Onze Thunder (of ook wel Teunis hier genoemd) kwam bij ons op vierjarige leeftijd. we zochten na het overlijden van onze Bearded collie Joy een nieuw maatje voor onze Sun. Deze gevonden in een herplaatshond van Aussiefokster Kim de Leeuw. Na wat aanpassingsmoeilijkheden werd Thunder al snel een fijn lid van onze roedel en heb ik met hem ook wel obediencetraining gedaan, na verloop van tijd is hij helaas door de ziekte erfelijke staar eerst zijn ene en na een tijdje ook zijn andere oog kwijt geraakt. Hij was dus volledig blind, maar ons daardoor niet minder geliefd! Onvoorstelbaar hoe hij zich hier in huis wist te redden. Thunder is 12 jaar geworden. 

 "in memoriam "

Wij hebben een Aussie (Australian shepherd)

"Sunny" 

Een teef (2004) die we van pup af aan hebben. Ik  zocht een veelzijdige en toch ook wel mooie hond voor gehoorzaamheid en eventueel show en fokken.

Het fokken met aussies vond ik al gauw geen optie, daar de Aussie toch wel een gecompliceerd ras is en niet voor iedereen geschikt en ik het dus moeillijk zou vinden goede eigenaren te vinden. Het trainen daarentegen ging des te beter. Heel veel verschillende dingen met haar gedaan. Oa.Frisbee, doggydance, "bejaarden-aaien" GG en zelfs een tijdje wedstrijd Engelse obedience. Met soms niet onaardige resultaten. Sunny is echt een heerlijke hond. Nu echter beetje met pensioen daar haar heupen zo nu en dan beginnen opspelen. Behalve af en toe nog een rekreatieve training bij de naburige hondenschool en natuurlijk de wandelingen op het strand en in de polder, mag ze hier lekker oud worden! Hoop nog heel lang van haar te genieten!

 

 

Sunny(31-5-2004)